Sås:
1 gul lök (hackad)
400g krossade tomater
1 tärning köttbuljong
2 tsk chipotlepasta (jag har använt Sambal Oelek & Tabasco när jag inte haft pastan hemma)
1 dl yoghurt
Smör
Köttbullar:
400g köttfärs
1 tsk spiskumin
1 vitlökslyfta (pressad)
1 dl yoghurt
Salt & svartpeppar
Färsk koriander till servering
Börja med såsen. Fräs löken i smör och blanda i övriga ingredienser. Låt puttra sakta i 5 minuter.
Blanda alla ingredienser till köttbullarna och rör till en jämn smet. Forma till avlånga köttbullar och stek dem runtom i en stekpanna ca 8 minuter tills de är gyllenbruna och genomstekta. Lägg ner köttbullarna i såsen och strö över färsk koriander.
Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar