Jag älskar att laga mat och min matlagning inspireras ofta av mina 30+ år i Grekland. Jag tycker om att experimentera, samtidigt som mat ska vara enkelt och bli riktigt GOTT! Förutom när jag bakar, så brukar jag använda ögonmått så ha lite överseende med måtten. :-) Jag fyller på med nya roliga saker efterhand, så kika in lite då och då. Hoppas att du hittar något du gillar och kommentera gärna om du provar något.
måndag 7 oktober 2013
Apelsincheesecake
1 apelsin
1 pkt cream cheese (naturell givetvis)
1,5 dl yoghurt
3-4 msk apelsinmarmelad
6 digestive biscuits
Riv det yttersta skalen av apelsinen.
Skala resten av apelsinen med kniv så att den blir fri från hinna. Skär ur klyftorna.
Blanda cream cheese med yoghurt, marmelad & apelsinskal. Smaka av så att det är "lagom" sött.
Krossa kexen och fördela i 4 portionsglas.
Lägg på apelsingeggan, dekorera med några utskurna apelsinklyftor och låt stå kallt fram till servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar