![]() |
En ny bekantskap för mig, men vi kommer träffas ofta! |
1 kilo benfri fläskkarré
1 stor gul lök (grovt skivad)
4 klyftor vitlök eller en hel Solo (grovt skivad)
1 dl ketchup
4 klyftor vitlök eller en hel Solo (grovt skivad)
1 dl ketchup
1/2 dl BBQ sås med chipotle smak
2 msk Jack Daniels BBQ sås
½ dl vatten
1 msk farinsocker
1 msk mald spiskummin
1 msk whisky (ev)
1 msk farinsocker
1 msk mald spiskummin
1 msk whisky (ev)
Lägg ner fläsket i en eldfast gryta (typ gjutjärn eller annan favvo med lock som tål ugnen). Du behöver inte putsa köttet. Lägg lök & vitlök på köttet och bland ihop alla andra ingredienser i en skål. Häll blandningen över köttet och ställen in i ugnen på 125 grader - ställ timern på 4 timmar!
Efter en timma, blanda ner vitlök & lök i såsen. Tillsätt lite vatten under tiden och ös steken lite då och då. Låt inte såsen brännas vid!¨
Ta ut grytan när köttet är så mört att det faller isär vid beröring och låt svalna lite.
Mosa och luckra upp köttet genom att dra i det med 2 gafflar. Blanda med såsen och låt gärna stå över natten, annars ät direkt.
Servera tillsammans med lite olika saltsa och inlindad i tortilla. Några förslag är tomatsalsa & mangosalsa, samt vitlökssås och lite kryddiga blad,k typ Ruccola.
MUMS!!!!!!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar