![]() |
Man kan krångla till denna goda & vackra soppa om man vill, men jag föredrar den på detta enkla sätt. |
När du plockar nässlan, så använd gärna handskar, sax och/eller en liten kniv.
Om du trots allt bränner dig, så lägg skivad gurka på huden,
så minskar den brännande känslan snabbare.
1-2 liter späda brännässlor
1/2 l hönsbuljong
1 lök (finhackad)¨
1 vitlök solo eller 2-3 klyftor (finhackad)
50 g smör
1 msk majsena utblandat med vatten
(Du även krydda med t.ex. gräslök, timjan, pepparrot eller fänkålsfrön)
Skölj nässlorna i kallt vatten. Dränera och skölj igen. Det kan finns sand i bladen, samt lite annat smått och gott, så snåla inte på sköljningen.
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och lägg i nässlorna. Låt dem puttra i ca 5 minuter. Dränera och häll bort spadet.
Fräs lök, vitlök & ev. örter i smör. Lägg i nässlorna och fräs lite snabbt. Häll över buljongen och koka upp. Kör soppan i mixern tills den är slät. Häll tillbaka den i kastrullen och tjocka till den med lite majsena/vatten till lagom konsistens. Smaka av med salt & peppar.
Servera med kokta ägghalvor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar