onsdag 31 augusti 2011

Tips & Tricks

Bevara örter i påse

Om du har köpt en liten kruka örter eller om du har köpt en knippe, så är det här bästa sättet att bevara dem på. Klipp av alla blad och lägg dem i en plastpåse. Knyt påsen, men lämna luft i den. Spara i kylen. Det funkar även bra med salladsblad.

Hacka lite örter
När man bara ska hacka en mindre mängd örter (t,ex, persilja, dill mm) kan det vara lite jobbigt att ta fram en hel hushållsapparat. Lägg örterna i en kaffekopp och klipp med en sax.


Bevara lantbröd färskt
Det som jag kallar lantbröd är bröd med en knaprig yta och mjuk mitten, t.ex. Ciabatta, baguette, mfl.
Dessa typer av bröd är inte gjorde med en massa konserveringsmedel och ska ätas dagsfärska.
Lägg inte brödet i en plastpåse, för då förlorar ytan sin krispighet och blir segt. I en papperspåse så blir brödet stenhårt. Lägg brödet i ett örngott eller vira in det i en ren kökshanduk så har du färskt bröd en dag eller två framöver.
Snabbmogna frukt eller grönsaker
Om du t.ex. ska ha middag till helgen och inte hittar några mogna avocado, köp de som är hårda och lägg dem i en korg med några äpplen.

Bevara bananer
Bananer får aldrig ligga i kylen eller i en påse. Givetvis inte heller med äpplen. Bananer ska ligga framme i en skål eller i en korg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar