onsdag 6 april 2011

"Hemmagjord" champinjonsoppa



Varför inte fuska lite när man gör en hemmagjord soppa?
Hittills har ingen trott att det är halvfabrikat i den här läckra soppan och många frågar efter receptet. ;-)
1 burk Campbell´s Champinjonsoppa
5 färska champinjoner (grovt hackade)
1 gul lök (finhackad)
2 vitlöksklyftor (pressade)
3 dl mjölk
2,5 dl grädde
En stor smörklick

Fräs champinjoner, lök & vitlök med en stor klick smör. Låt det fräsa några minuter tills löken är genomskinlig och all vätska är borta. Häll soppan i en kastrull och späd med mjölk och grädde, inte vatten som det står på burken. Tillsätt de frästa champinjonerna & löken, låt sjuda någon minut och vips, soppan är klar.

Servera gärna med färsk baguette/pain riche som du smörar och gnor in med vitlök och grillar i ugnen tills den är gyllenbrun. Om du inte vill ha så mycket vitlök så byt ut vitlöken mot ost. Det funkar bra det också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar