onsdag 6 april 2011

Fasolada (grekisk bönsoppa)

En enkel soppa som värmer både kropp & själ. Den går även bra att frysa



500g små via bönor
3 själkar selleri, skivade
3 st morötter, skivade
1 stor lök, grovt hackad
1 näve persilja, grovt hackad
1dl olivolja
1-2 citroner (kan bytas ut mot tomatpuré)
salt & peppar
vatten

Lägg bönorna i blöt över natten. Skölj av och lägg i en kastrull och täck med vatten. Koka upp. Häll av vattnet och täck igen, men med hett vatten. Tillsätt selleri, morötter, lök, persilja och kryddor, samt olivoljan. Låt puttra tills bönorna är mjuka (ca 1-1,5 hr). Tillsätt mer vatten efterhand så att soppan inte kokas torr. När soppan är klar så tillsätt även saften av 1-2 citroner beroende på hur saftiga dom är, eller tomatpuré om du föredrar det.
Serveras med tärnad fete och grekisk lantbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar