söndag 17 december 2017

Vit chokladtryffel med passionsfrukt


250 g vit blockchoklad (hackad)
25 g smör (tärnad)
3 st passionsfrukter
1,25 dl vispgrädde
1 msk glykossirap
2 dl florsocker

Gröp ur passionsfrukterna och ha ner fruktköttet i en kastrull.
Häll i grädden och glykosen. Koka upp.
Lägg chokladen och smöret i en bunke och sila över den varma frukt/gräddblandningen, så att kärnorna blir kvar i silen.
Låt chokladen och smöret smälta medan du rör med en slickepott. Om det inte smälter, kan du sätta bunken i ett vattenbad på spisen medan du rör.
Tryck plastfolie mot chokladen och ställ bunken i rumstemperatur för att stelna sakta (ca 4-5 timmar).
Rulla snabbt till små bollar (snabbt så att bollarna inte värms av dina händer.
Vänd tryffelbollarna i en skål med florsocker och ställ i kylen. Låt kallna och stelna ordentligt.
NJUT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar