söndag 23 juli 2017

Ceviche med räkor, torskrygg, avokado & mango



200g torksrygg (skuren i små bitar, ca 0,5 cm). Det går även bra med t.ex. gös eller hälleflundra.
100g handskalade räkor
2 + 1 msk pressad lime
1/2 dl koriander (finhackad)
2 msk rödlök (finhackad)
1/2 chilifrukt (finhackad)
1 msk olivolja
1 avokado (tärnad)
1 tomat (urgröpt och tärnad)
1/2 mango (tärnad)
Salt
Koriander till garnering.

Om du använder färsk fisk, se till att den är frusen i minst 2 dagar innan användning. Om den redan är fryst, tärna den när den är halvtinad.

Blanda fisken med 2 msk lime, koriander, rödlök, chili och olivolja. Ställ in i kylen.
Blanda räkor, mango, avokado, tomat och 1 msk lime i en annan skål och ställ in i kylen.
Precis innan servering, blanda ihop de 2 skålarna försiktigt och smaka av med salt.
Servera gärna i snygga glas på fot och garnera med koriander (gärna blommorna).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar