fredag 17 juni 2011

Cheesecake med Lemon Curd

En kall cheesecake täckt med lemoncurd!

Kakan ska inte bakas i ugn. Den servera lättfryst, som den är. Sååå enkelt!

Botten

12st Digestivekex
75 g smält smör

Fyllning
300g philadelfiaost
1 dl mörkt muscovadosocker (men även vanligt socker går bra)
1 tsk vaniljsocker
2 tsk rivet skal från citron
2 dl vispgrädde

Lemoncurd (om du vill göra det själv)
2 små citroner
2 ägg
4 dl florsocker
75 gram smör (smält)
Alternativ:.. Köp en burk Lemon Curd på t.ex. ICA!

Smöra formen. Mixa kakorna med det smälta smöret och tryck ut smeten i botten på en form med löstagbar kant. Ställ svalt.

Gör lemoncurden (om du inte har köpt den på burk)
Tvätta citronerna och riv det yttersta skalet fint. (Spara 2 tsk av raspet till fyllningen.)
Pressa ur 1 dl saft ur citronerna.
Vispa samman alla ingredienserna till krämen utom smöret och sjud sakta under omrörning tills den tjocknat. Smält ner smöret i blandningen och ta från värmen. Kyl krämen något och låt stå svalt (gärna i vattenbad).

Nästa steg:
Vispa samman grädden och sockret. Det ska vara lättvispat men inte rinnigt. Vispa i osten och kör slätt.

Lägg lite av lemoncurden i formen och bred ut över kex-botten. Låt stå svalt en stund.

Slå ost-fyllningen i formen och ställ den i frysen tills kakan stelnat helt.

Bred ut lemoncurd över den färdiga kakan och frys till den stelnat.
Ta fram kakan 10-15 minuter innan den ska serveras och låt den tina lite i kylskåp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar