En lättlagad och riktigt mumsig gryta!
600 g fläskfilé
3 kvistar färsk timjan
3 klyftor vitlök (finhackad)
250 g champinjoner... eller mer (grovt skivad eller tärnad)
1 purjolök (skivad)
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
2 msk soja
2 msk kalvfond
1-2 msk dijonsenap
Smör till stekning
Salt & peppar
Putsa fläskfilén fri från senor och skär
i skivor, ca 1-2 cm tjocka.
Salta och peppra fläskfilén och stek i
smör i en het panna. Lägg i timjankvistar och stek köttskivorna i omgångar
så att köttet blir ordentligt stekt och får en fin yta men behöver inte vara helt genomstekt. Lägg åt sidan.
Stek champinjonerna i smör i samma
panna. Ha i vitlöken och stek i ytterligare ett par minuter. Lägg åt sidan.
Stek den skivade purjolöken i lite
smör. Häll i grädde och crème fraiche i pannan. Tillsätt soja, kalvfond och
dijonsenap. Låt koka ihop till en sås och tillsätt champinjonerna och
fläskfilén. Koka ihop tills fläskfilén är helt genomstekt.
Toppa gärna grytan med lite färsk hackad
persilja och servera med potatis, antingen kokt eller ugnspotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar