tisdag 5 mars 2024

Fläskytterfilé i sockerkaksform

Löjligt enkelt! Detta MÅSTE du testa! 

 1 st Fläskytterfilé

4 dl grädde

1,5 msk kalvfond

2 msk soja

1 dl gelé

Salt och peppar

Några kvista färsk timjan (eller torkad)

Olja och smör till stekning


Redning (om du vill)

2 msk vetemjöl

0,5 dl vatten

...eller bara lite majsena


Till servering

Kokt potatis

Inlagd gurka

Gelé

Värm ugnen till 175°. Bryn fläskytterfilén i smör och olja så den får fin färg på båda sidor. Lägg den i en avlång sockerkaksform.
Rör ihop grädde, kalvfond, soja, gelé, salt och peppar i en skål och häll över filén. Grädda mitt i ugnen i 50-60 minuter, innertemperaturen ska vara 70 grader på tjockaste stället.
Ta ut formen, lyft ut köttet och lägg det i folie så det håller värmen. Sila gräddsåsen ner i en kastrull, koka upp såsen. 
För tjockare sås, blanda mjöl och vatten och rör i redningen till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Skär köttet i skivor och servera med sås, kokt potatis, inlagd gurka och gelé. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar