Kungen av alla kladdkakor! |
Chokladfluff
150g
mjölkchoklad (EJ blockchoklad)
4
dl vispgrädde
Kladdkaka
75 g mjölkchoklad
150 g smör (smält)
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 1/2 msk vaniljsocker
2 krm salt
Chokladfluff: Hacka chokladen. Värm upp grädden i en kastrull (koka inte).
Ta från värmen och rör ner chokladen. Häll i en bunke och låt svalna helt i kylen, gärna över natten.
Vispa fluffig med elvisp.
Kladdkaka:
Sätt
ugnen på 175°C.
Hacka
chokladen med kniv. Smält smöret. Vispa ägg och socker i en skål. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål.
Rör
först ner det smälta smöret i äggblandningen och sedan de torra ingredienserna
och den hackade chokladen.
Häll
i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i
mitten av ugnen 17–20 minuter. Kakan är klar när den är torr på ytan. Låt
svalna.
Toppa kladdkakan med fluffet och gärna smält choklad eller chokladbitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar