Den här lasagnen har jag snott från Dante Zia (fast jag har lite annan teknik) och lagat igen och igen. Supersmarrig! |
Den här rätten räcker till ca 6 personer
Salsicciasås
1 dl gul lök, finhackad
1 dl selleri, finhackad
1 dl morot, finhackad
1 msk fänkålsfrön
900 g salsicciakorv
800 g passerade tomater
0,5 dl olivolja
1,5 dl rött vin
1 dl gul lök, finhackad
1 dl selleri, finhackad
1 dl morot, finhackad
1 msk fänkålsfrön
900 g salsicciakorv
800 g passerade tomater
0,5 dl olivolja
1,5 dl rött vin
Bechamelsås
100 g smör
100 g mjöl
7 dl mjölk
0,5 tsk muskot
Salt & vitpeppar
Övrigt
Ca 100 g riven Parmesan
2 mozzarellabollar
Basilika
Lasagneplattor
Salsicciasås: Ta ur färsen or korvskinnet, och hacka grovt. Fräs salsiccian på hög värme tills den fått fin färg. Tillsätt lök, selleri, morötter och
fänkålsfrön. Häll på passerade tomater och rött vin. Låt koka 30 minuter.
Smaka av med lite strösocker, salt och svartpeppar.
Sätt ugnen på 190 grader.
Sätt ugnen på 190 grader.
Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Häll i mjölken lite i taget under omrörning. Var försiktig så den inte bränns vid i botten! Krydda med salt, vitpeppar och muskot.
Montering: Lägg ett tunt lager med bechamelsås i botten. Lägg på lasagneplattor, salsicciasås, bechamelsås och parmesan. Lägg på nästa lager plattor och fortsätt.
Toppa med bechamelsås, mozzarella och parmesan.
Grädda lasagnen i ugnen i 30-35 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar