Har man en gång lagat egen ärtsoppa, så blir det aldrig mer köpesoppa! |
500g torkade gula ärter
ca 400g sidfläsk (hel bit) eller rimmat fläsk (hel bit)
1 stor gul lök (grovt hackad)
1/2 purjolök (skivad)
1,5 l vatten
(2 fintärnade morötter - valfritt)
1 tärning kycklingbuljong
1 stor bit ingefära (grovt skivad)
Salt & svartpeppar
Timjan & mejram
ca 400g sidfläsk (hel bit) eller rimmat fläsk (hel bit)
1 stor gul lök (grovt hackad)
1/2 purjolök (skivad)
1,5 l vatten
(2 fintärnade morötter - valfritt)
1 tärning kycklingbuljong
1 stor bit ingefära (grovt skivad)
Salt & svartpeppar
Timjan & mejram
Blötlägg ärterna i rikligt med vatten över natten (minst 12 timmar).
Häll av vattnet från ärterna och lägg alla ingredienser i en stor kastrull eller gryta.
Koka sakta under lock i ca 1 timme. Tillsätt mer vatten om det blir för tjockt.
Ta upp fläskbiten, tärna och lägg tillbaka.
Smaka av med salt, peppar, timjan & mejram. MUMS!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar