1/2 kg nötfärs
250 g svamp- gärna champinjoner eller kantareller, men annan svamp funkar
1 rödlökar
1 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
1 msk rosmarin
1 tsk salt
1/2 tsk nymald
svartpeppar
250 g svamp- gärna champinjoner eller kantareller, men annan svamp funkar
1 rödlökar
1 tsk salt
1 msk kalvfond
1 msk soja
Till servering: strimlad purjo & hackad persilja (valfritt)
Potatis
1/2 kg potatis (fast sort)
50 g parmesanost
1 1/2 dl smetana
1 krm salt
1 krm nymald
svartpeppar
1/2 kg potatis (fast sort)
50 g parmesanost
Potatis: Koka potatisen mjuk och låt den rinna av. Lägg potatisen i en ugnssäker form. Tryck till potatisen med en gaffel så att de spricker . Riv parmesanosten och blanda smetana och parmesan. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen över potatisen. Gratinera potatisen mitt i ugnen i ca 15 min på 225° tills den fått fin färg.
Skär svampen i ganska stora bitar. Skala och skär löken i klyftor. Skala och finhacka/riv vitlöken.
Servera grytan med parmesanpotatis.
Denna rätt funkar även superbra som matlåda!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar