Ingredienser
2 st stora kycklingfiléer
1 msk smör
salt och svartpeppar
2 st stora kycklingfiléer
1 msk smör
salt och svartpeppar
Fyllning
1 gul lök
1 msk olja
150 g bladspenat
salt & svartpeppar
125 g feta
1 dl yoghurt
Vitlöksyoghurt
1.5 dl yoghurt
0.5 msk pressad citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk senap
salt och svartpeppar
1.5 dl yoghurt
0.5 msk pressad citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk senap
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek löken genomskinlig i oljan och lägg i spenaten. Stek sakta tills all vätska är borta. Ta av stekpannan från värmen och smula i feta, blanda i yoghurten, salta och peppra.
Skär en skåra igenom kycklingen, men inte hela vägen. Lägg i fyllningen (det gör inget om det ser överfyllt ut).
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och ställ in i ugnen. Låt stå i 25-30 minuter tills kycklingen är helt genomstekt och har fått fin färg.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen och smaka av.
Servera med antingen potatis eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar