En riktig klassiker och väldigt lättlagad! |
1 vitlöksklyfta
¼ tsk salt
2 msk smör
1 msk olja
2 dl vitt vin
5 dl hönsbuljong
4 kvistar timjan
Lite hackad persilja
1 lagerblad
Salt & peppar
Till servering:
200g lagrad ost (riven)
4 skivor dagsgammalt bröd (rostat)
Stek löken och vitlöken försiktigt i olja & smör. Den ska inte få färg, utan endast bli genomskinlig. Låt kallna helt.
Vakuumförpacka löken och lägg påsen i din sous vide. Kör den på 85 grader i 12-24 timmar, tills den är vackert brun. Jag kör den faktiskt i 24 timmar!
Lägg löken i en gryta och häll i vin, buljong och örter.
Koka ihop sakta i ca 15 minuter och smaka av med salt och peppar.
Häll soppan i portionsskålar, lägg på brödet och toppa med osten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar