tisdag 7 december 2021

Gang garee gai – kycklingcurry från Thailand

 

Fantastisk maträtt som verkligen är en smaksensation! 
Dessutom superenkel att tillaga!


Ingredienser
500 g kycklinglårfilé
1 gul lök (skivad)
300 g mjölig potatis (ca 1 cm tjocka tärningar)
0,75 dl currypasta
2 msk rapsolja
400 ml kokosgrädde
1,5 dl vatten
3 msk fisksås
1,5 msk rårörsocker
2 msk pressad lime 
100 g sugar snaps

Garnering
1 kruka koriander
 
Tillbehör
limeklyftor
ev ris

Skär kycklingen i breda strimlor.

Fräs löken i olja 2–3 min. Rör ner currypastan, fortsätt fräsa under omrörning 2–3 min. Tillsätt 1 dl av kokosgrädden. Låt koka ihop 3–4 min, rör om då och då.

Tillsätt resten av kokosgrädden, vatten, fisksås och socker. Låt koka upp, tillsätt sedan kyckling och potatis. Låt småkoka utan lock ca 15 min, tills potatisen är mjuk.

Smaka av med limejuice och eventuellt lite mer fisksås. Tillsätt sugarsnaps och låt koka ytterligare ca 1 minut. Strö över grovhackad koriander och servera med limeklyftor och eventuellt ris.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar