torsdag 2 januari 2020

Sill med havtorn & saffran




En smaksuccé som Ernst har hittat på


·         1 förp inläggningssill (à 420 g)
·         1 dl havtorn
·         50 g purjolök (strimlad)
·         0,5 g saffran
·         20 g färsk ingefära (tunt skivad)
·         10 rosépepparkorn
·         5 vitpepparkorn
·         2 lagerblad
1-2-3 lag
·         1 dl ättiksprit 12 %
·         2 dl strösocker
·         3 dl vatten
Koka upp ingredienserna till 1-2-3-lagen. Låt svalna helt.
Häll av och skölj sillfiléerna i kallt vatten. Skär i bitar på snedden.
Lägg sillen med övriga ingredienser i en burk. Häll på 1-2-3 lagen. Låt stå kallt minst 2 dygn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar