tisdag 9 juni 2020

Äppelpajkladdkaka




En härlig skapelse som inte är så svår som man tror. 
Väl värd besväret! :-D 
Äppelkladdkaka

175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 3/4 dl vetemjöl
2 äpplen

Smuldeg
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap

Fyllning
5-6 äpplen
1 msk kanel

Äppelkladdkaka:
Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret och låt svalna.
Blanda smör, socker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet.
Skala och riv äpplena och blanda ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten.

Smulpaj
Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan.
Pudra äppeltäcket med kanel.
Blanda alla ingredienserna till den smuliga degen.
Smula degen över äpplena.
Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter (beroende på hur kladdig du önskar kladdkakan i botten).
Servera gärna med lättvispad grädde.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar