Helt outstanding efterrätt som inte alls är svår att göra! |
· 100 g smör
· 150 g mörk choklad
· 2 ägg
· 2 äggulor
· 0,5 dl strösocker
· 2 msk vetemjöl
· smör till formarna
· strösocker till formarna
- Smält smöret i en kastrull och ta av från spisen.
- Bryt chokladen i bitar och låt dem
smälta i smöret.
- Vispa ihop ägg, äggulor och socker pösigt i en
skål. Vispa ner mjölet och även chokladblandningen.
- Rör om tills det blir en slät och glansig kräm.
- Smöra fyra små ugnsfasta portionsformar och sockra dem ordentligt.
- Fördela smeten i formarna. Fram till hit
kan du förbereda och sedan ställa in formarna i kylen med plast över.
- Sätt ugnen på 220 grader och sätt in
formarna i ugnen. Nu gäller det att ha koll - de ska
vara mjuka i mitten så att den goda chokladkrämen rinner ut när man sätter
skeden i den, men inte vara så lös så att den tappar formen. Tiden i ugnen kan variera men i min ugn är 11-12 minuter perfekt.
- Ta ut och provstick i dem
några gånger om du är osäker. De är färdiga när det börjar höja sig en aning på
mitten.
- Låt fondanterna stå några minuter och
stjälp sedan upp dem på desserttallrikar. Du kan behöva dra en sticka eller smal och vass kniv lite runt kanterna.
- Garnera med florsocker och röda bär eller varför inte en hallon- eller jordgubbsspegel?
- Garnera med florsocker och röda bär eller varför inte en hallon- eller jordgubbsspegel?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar