Lättlagat och riktigt festligt! |
Biffar:
400g rådjursfärs
200g fläskfärs
1 gul lök (finhackad)
1 vitlöksklyfta (finhackad)
1 tsk rivet apelsinskal
1 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk potatismjöl
Citronpeppar & salt
Smör & olja att steka i
Sätt på ugnen på 125 grader.
Blanda alla ingredienser noggrant och låt stå 5-10 minuter.
Forma biffarna och stek i ca 2 minuter per sida, tills de fått fin färg.
Lägg dem i en ugnsform, täck med folie och ställ in i ugnen i ca 25 minuter (kolla att de är genomstekta).
Mos:
600 g potatis (gärna mandelpotatis) grovt tärnade
3 morötter (grovt tärnade)
1 palsternacka (grovt tärnad)
50g smör
1 dl varm mjölk
1 krm kanel
salt & vitpeppar
Kokat rotfrukterna i saltat vatten.
Häll av vattnet och blanda i övriga ingredienser.
Vispa fluffigt med elvisp och smaka av med salt och vitpeppar.
Apelsinsky:
1,5 dl pressad apelsinjuice
1 msk honung
1 dl vitt vin
1,5 dl vatten
1,5 msk viltfond
1 msk smör
strimlat apelsinskal från 2 apelsiner
Blanda apelsinjuice, honung, vin, vatten och fond i en tjockbottnad kastrull.
Koka ner tills ungefär hälften återstår.
Lägg i apelsinskalen och och en klick smör.
(red ev med 1 tsk majsena om den är för tunn och koka ytterligare 2 minuter, men bara om det behövs).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar