tisdag 13 november 2018

Yakiniku på köttfärs

Denna underbara rätt ska egentligen tillagas på strimlad entrecote,
men det går utmärkt att få fram den härliga smaken även med köttfärs.


500 g nötfärs
1 msk sesamolja (går INTE att byta mot annan olja)
1 röd chili (tunt skivad)
3-4 cm färsk ingefära (riven)
3 vitlöksklyftor (finhackad)
1 msk socker
6-7 salladslökar (skivade)
1 lime (pressad)

Söt sojasås
1 dl vatten
1 dl socker
1 dl soja

Börja med sojasåsen. Blanda alla ingredienser i en liten kastrull och koka upp så att sockret löses upp. Ställ åt sidan.
Salta köttfärsen och stek den i en het panna med lite olja/smör tills den har fått fin färg. Den ska bli krispig, men inte bränd. Lägg färsen i en sil så att all vätska rinner av.
Fräs chili, ingefära, vitlök i sesamolja i ca 2 min och tillsätt socker. Häll tillbaka köttfärsen i stekpannan.
Tillsätt limejuice, salladslök och häll över den söta sojasåsen.

Servera med ris (ev. ett stekt ägg) och strö lite sesamfrön och koriander över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar