tisdag 13 november 2018

Lyxig kantarelltoast med Prusciutto

Blandningen av krispig, krämig, sälta och sötma är oemotståndlig!


400g rensade kantareller (helst gula men även trattkantareller funkar)
4 skivor surdegsbröd
1 dl grädde
150g riven ost (t.ex. präst eller annan lagrad ost)
1 dl gräslök (finskuren)
1 liten lök (finhackad)
50 g smör
4 skivor Prosciutto (eller annan lufttorkad skinka)

Ställ ugnen på 150 grader och lägg in skinkan på ett bakpapper tills de blir krispiga (7-8 minuter)

Stek kantarellerna hastigt på hög värme med lite smör och olja. När de har blivit stekta, sänk värmen och lägg i löken. Stek den genomskinlig. Häll på grädden och låten den koka med i någon minut.
Lägg i osten och rör ihop tills den smält och allt har blivit krämigt. Ta stekpannan från plattan och lägg i gräslöken.
Stek bröden i lite smör, lägg upp på tallrikar och lägg på stuvningen. Dekorera med den krispiga skinkan och lite mer gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar