tisdag 13 november 2018

Äkta sydamerikansk Chimichurri

En underbar sås som passar både till att marinera kött i, äta som sås till en grillad köttbit
eller faktiskt även som salladsdressing.

Chimicurri kan justeras i oändlighet. Mer salt. Mindre chili. Mer vitlök. Blanda som du vill,  men det viktigaste är att INTE blanda i mixer. Den ska inte ha konsistensen av barnmat...

Det här är min favoritblandning:
1,5 dl olivolja
3 msk rödvinsvinäger
1,5 dl persilja (finhackad)
4 vitlöksklyftor (finhackade)
1 tsk torkad oregano
2 små röda chilis (urkärnade och finhackade)
1 tsk havssalt
0,5 tsk svartpeppar

Blanda alla ingredienser i en skål. Punkt!

Chimicurrin kan med fördel förvaras i kylen i 24 timmar, men serveras helst rumstempererad för att göra smakerna rättvisa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar