En enkel och festlig rätt. Kom ihåg att lammfilé ska vara läckert rosa! |
1 kg lamminnerfilé
2 vitlöksklyftor (finhackad)
600g frysta ärtor
1 kruka färsk timjan (grovt hackad)
150g parmesan (riven)
20 st körsbärstomater (halverade)
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl pinjenötter
1 dl vitt vin
3 dl grädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
40-50g smör att steka i
Ta fram köttet i god tid så det hinner bli rumstempererat.
Salta och peppra filéerna runtom. Ta fram en stor stekpanna och värm upp ordentligt. Lägg i smöret och när smöret har "tystnat", lägg i lammfiléerna och stek ca 2-3 minuter per sida. Lägg dem på en skärbräda och låt vila.
Sänk värmen till medelvärme och lägg i pinjenötterna. Stek i ca 30 sekunder. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sekunder. Häll på vin, grädde, fond och timjan och koka i 4 minuter.
Tillsätt de frysta ärtorna och låt de tinas av såsen.
Lägg i tomaterna och den rivna osten när ärtorna har tinat och rör om tills osten har smält.
Skiva upp lammet och lägg det ovanpå såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar