lördag 18 augusti 2018

Catrines kryddiga äppelchutney

Hur kan man  leva utan  en  kryddig chutney?


3 dl vitvinsvinäger
3 dl socker
4 st syrliga äpplen (skivade eller tärnade)
1 dl torkade aprikoser (hackade)
1 dl gula russin
1 dl hackad gul lök
5 skivor färsk ingefära
1/4 tsk chiliflakes
1 stjärnanis
2 vitlöksklyftor (hackade)
1 tsk salt
1/2 tsk gula senapsfrön


Vispa vinägern med sockret i en kastrull. Lägg i äppelbitarna, aprikoserna, russinen, chiliflakes, löken, stjärnanis och ingefära. Koka upp och  tillsätt därefter vitlök, salt och senapsfrön och låt puttra sakta under omrörning (ca 30-40 min). Rör om då och då, och låt vätskan koka bort.

Ta av från spisen och ta bort stjärnanis och ingefäran. Låt kallna och lägg i steriliserade glasburkar. Förvara i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar