lördag 18 augusti 2018

Catrines kryddiga inlagda gurka


Inlagd gurka med STING! 



1 gurka (tunt skivad, gärna med mandolin eller osthyvel)
1/2 tsk salt

1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
3 msk persilja (hackad)
3 msk mynta (hackad)
1 chili (skivad - mindre om du inte gillad för stark mat)
3-4 cm färsk ingefära (skivad på mandolin)
1 lime (yttre skalet + klyftor)

Lägg gurkskivorna i en bred skål tillsammans med saltet och lägg över en assiett samt en mortel eller något annat tungt så att vätskan pressas ur. Låt stå ca 30 minuter,
Vispa ihop ättika och socker tills sockret löst sig och tillsätt vatten. Blanda i persilja och mynta.
Pressa ur vattnet ur gurkan. I en steriliserad (kokt) glasburk, lägg i gurkskivorna, varvade med ingefära, och chili. Häll över vätskan och låt stå i minst en timma innan servering. Förvara i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar