150 g smör
2 dl mjölk
6 ägg
4 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 msk bakpulver
Glasyr
3,5 dl florsocker
2 msk kakao
60 g smält smör
3 msk starkt kaffe
Garnering
ca 1 dl kokos
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret. Jag brukar köra det i en övertäckt kaffemugg i mikron på 800W i 1 minut.
Blanda med mjölken och låt det svalna.
Vispa ägg,socker och vaniljsocker med elvisp.
Blanda i mjöl, kakao och bakpulver och vänd ner smör/mjölkblandningen.
Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad långpanna (ca 25 x 40) och grädda i ca15 minuter och låt kakan kallna.
Glasyr: Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna. Rör tills det är jämt och slätt och bred ut över den kalla kakan.
Garnera med kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar