fredag 20 juli 2018

Citronrutor



Botten:
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk socker
2 krm salt
125g kallt smör

Fyllning
3 ägg
2 dl socker
1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Finrivet skal av 2 citroner
1 1/4 dl citronsaft

Botten:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka ihop alla ingredienser i en matberedare, och arbeta vidare för hand tills det är en jämn fin deg.
Klä en liten form (ca 20 x 20) med bakplåtspapper och tryck ut degen i ett jämt lager. Grädda i 10 minuter (tills den  har fått lite färg).

Fyllning:
Medan botten är i ugnen, rör  ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa ner resten av ingredienserna.
Häll smeten i formen och grädda ytterligare ca 12 minuter.
Låt kakan svalna (helst kylskåpskallt) och skär sedan i små rutor. Pudra med florsocker.
Förvara kakan i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar