Jag älskar att laga mat och min matlagning inspireras ofta av mina 30+ år i Grekland. Jag tycker om att experimentera, samtidigt som mat ska vara enkelt och bli riktigt GOTT! Förutom när jag bakar, så brukar jag använda ögonmått så ha lite överseende med måtten. :-) Jag fyller på med nya roliga saker efterhand, så kika in lite då och då. Hoppas att du hittar något du gillar och kommentera gärna om du provar något.
fredag 20 juli 2018
Citronrutor
Botten:
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk socker
2 krm salt
125g kallt smör
Fyllning
3 ägg
2 dl socker
1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Finrivet skal av 2 citroner
1 1/4 dl citronsaft
Botten:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka ihop alla ingredienser i en matberedare, och arbeta vidare för hand tills det är en jämn fin deg.
Klä en liten form (ca 20 x 20) med bakplåtspapper och tryck ut degen i ett jämt lager. Grädda i 10 minuter (tills den har fått lite färg).
Fyllning:
Medan botten är i ugnen, rör ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa ner resten av ingredienserna.
Häll smeten i formen och grädda ytterligare ca 12 minuter.
Låt kakan svalna (helst kylskåpskallt) och skär sedan i små rutor. Pudra med florsocker.
Förvara kakan i kylen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar