Kryddningen är A och O tycker jag! |
1 butternut sqush, ca 1kg
2 msk olivolja
1 msk smör
2 lökar (hackade)
2 vitlöksklyftor (hackade)
1 röd chili (urkärnad och hackad)
850ml grönsak- eller hönsbuljong
4 msk crème fraiche eller yoghurt , plus lite till servering
Krydda med t.ex: salt, peppar, ingefära och cayenne
Garnera med torrostade/saltade pumpakärnor.
Ställ ugnen på 200 C (varmluft)
Skala och skär squashen i ganska stora bitar, ca 4 cm och lägg dem i
en stor ugnsfast form med lite olivolja.
Blanda ordentligt så att de är täckta och rosta i ugnen i 30 minuter. Vänd
efter halva tiden.
Medan squashen är i ugnen, smält smöret och olivoljan i en stor gryta och
lägg i lök, vitlök och chili. Sätt på locket och lått puttra sakta i 15-20 minuter. Rör om ofta.
Blanda ner squashen, tillsätt buljongen och yoghurten och koka upp. Häll över
soppan i en mixer och kör den i omgångar tills den är helt slät. Häll tillbaka
soppan i en stor kastrull/gryta och värm
upp.
Krydda!
Servera med en klick yoghurt, torr-rostade
pumpafrön oc en god brödbit t.ex.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar