torsdag 8 februari 2018

Foccaciamuffins

Perfekt till frukost, som mellanmål eller som tillbehör.
Räcker till 6 muffins:

2 ägg
100 g Philadelphiaost
50 g smör (smält)
½ kruka basilika (hackad)
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 krm salt
1 tsk bakpulver
50g feta
50g soltorkade tomater i olja (grovt hackade)
6 kärnfria Kalamataoliver

Mise en place för mina muffins

Vispa äggen fluffigt med elvisp. Vispa ner Philadelfiaosten och vispa tills smeten jämn. Blanda i smält smör, basilika, mandelmjöl, fiberhusk, salt och bakpulver.

Nagga fetan med en gaffel och blanda i. Blanda i tomaterna.
Häll smeten i muffinsformar och tryck ner 2 olivhalvor i varje muffins. Toppa med lite malen havssalt.
Grädda i ugnen i 200° i ca 20 minuter.

TIPS: Om du dubblar smeten, dubbla inte det smälta smöret. 50 g räcker bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar