Mycket söt men god kladdkaka! Räcker till många! |
Kladdkaka:
200 g
smör
5 dl
socker
1 tsk
vaniljpulver
4 ägg
3 dl
vetemjöl
1 dl
kakao
1 tsk
salt
Saffranstopping:
3 ägg
1 pkt
saffran
100 g
smör
150 g
vit choklad
1 krm
vaniljpulver
2 dl
socker
2 dl
vetemjöl
Kladdkaka: Sätt ugnen på 175
grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Smält
smöret i en kastrull. Rör ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Blanda
ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten. Häll smeten i
formen.
Saffranstopping: Krossa saffranet lite
genom att rulla en brödkavel över saffranspåsen. Blanda ihop socker, saffran
och ägg. Smält
den vita chokladen och smöret var och en för sig. Blanda smör och choklad med resten av
ingredienserna. Rör om ordentligt. Häll saffranssmeten över kladdkakesmeten och
grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Kakan kan med fördel stå kallt
ett tag innan servering. Räcker till minst 10 personer då den är väldigt mäktig!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar