onsdag 7 februari 2018

Choklad- och saffranskladdkaka

Mycket söt men god kladdkaka! Räcker till många!


Kladdkaka:
200 g smör
5 dl socker
1 tsk vaniljpulver
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk salt

Saffranstopping:
3 ägg
1 pkt saffran
100 g smör
150 g vit choklad
1 krm vaniljpulver
2 dl socker
2 dl vetemjöl

Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten. Häll smeten i formen.

Saffranstopping: Krossa saffranet lite genom att rulla en brödkavel över saffranspåsen. Blanda ihop socker, saffran och ägg. Smält den vita chokladen och smöret var och en för sig. Blanda smör och choklad med resten av ingredienserna. Rör om ordentligt. Häll saffranssmeten över kladdkakesmeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Kakan kan med fördel stå kallt ett tag innan servering. Räcker till minst 10 personer då den är väldigt mäktig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar