onsdag 7 februari 2018

Läcker och enkel kolja i gryta

Till det här superenkla receptet behövs bara 5 ingredienser och 1 gryta!

300g basmati ris
2-3 msk grön olivtapenade
350g körsbärstomater, gärna blandade färger
1/2 kruka färsk basilika
500g koljafilé eller liknande vit fisk (skinn- och benfri)
Olivolja & rödvinsvinäger

Halvera tomaterna och lägg dem i en skål med 1 msk olivolja och 1 msk rödvinsvinäger. Strö över havssalt och färskmalen svartpeppar. Riv i basilikabladen, men spara några att dekorera med. Blanda.

Ställ en stor låg gryta på spisen och värm upp den. Lägg i riset tillsammans med 1 msk tapenade och blanda väl. Häll i 6 dl vatten, rör om. Sätt på locket och se till att det kokar upp.

Medan det kokar upp, skär fisken i 4 jämna bitar och lägg i långt ner i riset. Lägg tomaterna på toppen. Sätt på locket igen och koka sakta i 10 minuter eller tills riset är färdigt. Ta av locket och koka ytterligare 2 minuter tills all vätska är borta.

Lägg klickar med resterande tapenade på toppen, dekorera med basilika och ringla över lite olivolja.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar