Jag älskar att laga mat och min matlagning inspireras ofta av mina 30+ år i Grekland. Jag tycker om att experimentera, samtidigt som mat ska vara enkelt och bli riktigt GOTT! Förutom när jag bakar, så brukar jag använda ögonmått så ha lite överseende med måtten. :-) Jag fyller på med nya roliga saker efterhand, så kika in lite då och då. Hoppas att du hittar något du gillar och kommentera gärna om du provar något.
söndag 17 december 2017
Vit chokladtryffel med passionsfrukt
250 g vit blockchoklad (hackad)
25 g smör (tärnad)
3 st passionsfrukter
1,25 dl vispgrädde
1 msk glykossirap
2 dl florsocker
Gröp ur passionsfrukterna och ha ner fruktköttet i en kastrull.
Häll i grädden och glykosen. Koka upp.
Lägg chokladen och smöret i en bunke och sila över den varma frukt/gräddblandningen, så att kärnorna blir kvar i silen.
Låt chokladen och smöret smälta medan du rör med en slickepott. Om det inte smälter, kan du sätta bunken i ett vattenbad på spisen medan du rör.
Tryck plastfolie mot chokladen och ställ bunken i rumstemperatur för att stelna sakta (ca 4-5 timmar).
Rulla snabbt till små bollar (snabbt så att bollarna inte värms av dina händer.
Vänd tryffelbollarna i en skål med florsocker och ställ i kylen. Låt kallna och stelna ordentligt.
NJUT!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar