Jag älskar att laga mat och min matlagning inspireras ofta av mina 30+ år i Grekland. Jag tycker om att experimentera, samtidigt som mat ska vara enkelt och bli riktigt GOTT! Förutom när jag bakar, så brukar jag använda ögonmått så ha lite överseende med måtten. :-) Jag fyller på med nya roliga saker efterhand, så kika in lite då och då. Hoppas att du hittar något du gillar och kommentera gärna om du provar något.
söndag 23 juli 2017
Tryffelpotatis med parmesan
2-3 bakpotatisar (skurna i långa grova stänger)
Lite olivolja & flingsalt
1 msk färsk rosmarin (finhackad)
1 dl riven parmesan
1-2 msk vit tryffelolja
Tvätta och skär potatisen i stänger utan att skala den.
Lägg den i iskallt vatten i kylen i minst 30 min, gärna mer.
Sätt ugnen på varmluft 225 grader.
Torka av potatisen och sprid ut på en bakpappersklädd ugnsplåt.
Ringla över lite olivolja och flingsalt.
Blanda väl och ställ in i ugnen i ca 40 minuter tills potatisen är gyllenbrun.
Ta ut och strö över parmesanen, rosmarin och ringla över tryffeloljan.
Servera bums!
Alternativ: Blanda med stavar av sötpotatis, men lägg in dem i ugnen 10-15 minuter efter potatisen, eftersom de blir klara snabbare.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar