söndag 23 juli 2017

Tryffelpotatis med parmesan




2-3 bakpotatisar (skurna i långa grova stänger)
Lite olivolja & flingsalt
1 msk färsk rosmarin (finhackad)
1 dl riven parmesan
1-2 msk vit tryffelolja

Tvätta och skär potatisen i stänger utan att skala den.
Lägg den i iskallt vatten i kylen i minst 30 min, gärna mer.
Sätt ugnen på varmluft 225 grader.
Torka av potatisen och sprid ut på en bakpappersklädd ugnsplåt.
Ringla över lite olivolja och flingsalt.
Blanda väl och ställ in i ugnen i ca 40 minuter tills potatisen är gyllenbrun.
Ta ut och strö över parmesanen, rosmarin och ringla över tryffeloljan.
Servera bums!

Alternativ: Blanda med stavar av sötpotatis, men lägg in dem i ugnen 10-15 minuter efter potatisen, eftersom de blir klara snabbare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar