ALLA bakar numera fröknäcke och det inkluderar mig. Det går åt fasligt fort på jobbet, så jag lägger upp mitt recept så att jag själv kommer ihåg det! :-D |
1 dl majsmjöl
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
0,5 dl hela linfrön
1 tsk salt (i degen)
(1 msk riven parmesan om du vill)
0,5 dl olivolja
2 dl kokande vatten
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
0,5 dl hela linfrön
1 tsk salt (i degen)
(1 msk riven parmesan om du vill)
0,5 dl olivolja
2 dl kokande vatten
1/2 tsk salt (på degen) gärna
salt med lite god smak, t.ex. parmesan eller dyl
Tips: Du kan även lägga
till ½ dl svart sesam för att variera lite.
Ställ ugnen på 150 grader (varmluft).
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Häll i oljan och vattnet och låt degen svälla i 15 minuter.
Bred ut degen tunt på en ugnsplåt täckt med bakpapper (jag använder en slickepott)
Salta ovanpå degen.
Ställ in i ugnen i ca 55 minuter.
Klart!
Ställ ugnen på 150 grader (varmluft).
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Häll i oljan och vattnet och låt degen svälla i 15 minuter.
Bred ut degen tunt på en ugnsplåt täckt med bakpapper (jag använder en slickepott)
Salta ovanpå degen.
Ställ in i ugnen i ca 55 minuter.
Klart!
En underbar smaksättare köpt på Hilke Indesign. Rekommenderas! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar