En härlig lammgryta med underbar smak och doft! |
800g lamm (skuret i grytbitar 5-6 cm)
4 dl kidneybönor (färdigkokta och avrunna)
4 msk torkade bockhornsklöverblad
5 dl persilja (finhackad)
2 dl korianderblad (finhackad)
6 dl salladslök (finhackad)
1 dl olivolja
2 st lökar (hackade)
7-8 torkade limefrukter
4 st citroner (pressade)
Salt och vitpeppar
Fräs örter och salladslök i matolja i ungefär 30 minuter. Blandningen ska mörkna men inte bli bränd. Rör om ofta. Lägg över örtröran i en skål och ställ åt sidan.
Stick några hål i de torkade limefrukterna och lägg ner dem i grytan tillsammans med bönorna. Låt
grytan fortsätta sjuda tills köttet är riktigt mört, utan att ha blivit torrt.
Det tar ytterligare ½ - 1 timme.
Smaka av med citron och eventuellt lite mer salt. Servera med basmatiris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar