lördag 22 april 2017

Kolokithopita (Zucchinipaj)



En försvinnande god paj, UTAN pajskal
1 kg zucchini (strimlad i t.ex. matberedare)
2 lökar (hackade)
1 purjolök (strimlad)
1,5 dl persilja (hackad)
1,5 dl mynta (hackad)
350 g feta (finsmulad))
3 ägg
0,5 dl olivolja
1 dl ströbröd som kan väljas bort (+ ströbröd till
Salt och peppar

Ställ ugnen på 175 grader.
Lägg den strimlade zucchinin i ett durkslag, salt lite och lägg över en talrik så att vätskan pressas ut. Låt stå i sisådär 30 minuter.
Stek lök och purjolök på låg värme i lite olivolja, tills de är genomskinliga.
Blanda ihop alla ingredienser i en stor skål.
Smörj en form (25x30) men lite olivolja.
Bröa formen med lite ströbrööd.
Häll i bandningen och platta till ordentligt.
Ställ in i ugnen i ca 30-40 minuter tills pajen är vackert gyllenbrun.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar