Jag älskar att laga mat och min matlagning inspireras ofta av mina 30+ år i Grekland. Jag tycker om att experimentera, samtidigt som mat ska vara enkelt och bli riktigt GOTT! Förutom när jag bakar, så brukar jag använda ögonmått så ha lite överseende med måtten. :-) Jag fyller på med nya roliga saker efterhand, så kika in lite då och då. Hoppas att du hittar något du gillar och kommentera gärna om du provar något.
söndag 23 juli 2017
Ceviche med räkor, torskrygg, avokado & mango
200g torksrygg (skuren i små bitar, ca 0,5 cm). Det går även bra med t.ex. gös eller hälleflundra.
100g handskalade räkor
2 + 1 msk pressad lime
1/2 dl koriander (finhackad)
2 msk rödlök (finhackad)
1/2 chilifrukt (finhackad)
1 msk olivolja
1 avokado (tärnad)
1 tomat (urgröpt och tärnad)
1/2 mango (tärnad)
Salt
Koriander till garnering.
Om du använder färsk fisk, se till att den är frusen i minst 2 dagar innan användning. Om den redan är fryst, tärna den när den är halvtinad.
Blanda fisken med 2 msk lime, koriander, rödlök, chili och olivolja. Ställ in i kylen.
Blanda räkor, mango, avokado, tomat och 1 msk lime i en annan skål och ställ in i kylen.
Precis innan servering, blanda ihop de 2 skålarna försiktigt och smaka av med salt.
Servera gärna i snygga glas på fot och garnera med koriander (gärna blommorna).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar