onsdag 22 april 2015

Helstekt Rådjursrygg made easy


En enkel rätt som smakar lyxig som tusan!

1 hel ryggbiff av rådjur
3 + 3 msk smör
3 st vitlöksklyftor
1 tsk färsk timjan (eller torkad)¨
1,5 tsk färskmalen svartpeppar
1,5 tsk salt

Smält smöret på låg värme i en liten kastrull. Pressa i vitlöken och lägg i timjan, salt och peppar. Låt stå på låg medan du steker köttet.

Bryn det finputsade köttet i rikligt med smör i en lagom het panna, men bränn det inte. Se till köttet får en stekyta runtom. Salta och peppra.
Lägg köttet i en trång ugnsform, stick i en termometer i den tjockaste delen (från kortsidan). Häll över kryddsmöret och ställ in i ugnen på 125 grader och vänta på att köttet uppnår en temperatur på 58  grader (ca 30-40 minuter).
Ta ut köttet, lägg köttet på en stor bit dubbel folie och häll över kryddsmöret. Linda in i folien och sätt tillbaka termometern. Låt det eftersteka till en innertemperatur på ca 65 grader och det blir riktigt saftigt och gott (ca 10 minuter).

Servera gärna med potatisgratäng, svamp, grönsaker och min SUPERSÅS!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar