fredag 27 maj 2016

Torskfrikassé med Skaldjurssås



1 kg torskrygg
3 dl (hand)skalade räkor
2-3 morötter (skurna i smala stavar)
10-15 cm purjolök (skivad)
1 bunt grön sparris (5 cm stavar)
1/2 kg potatis (kan uteslutas)
1 msk smör

5 dl fiskfond
1 dl vitt vin
5 dl vispgrädde
Lite redning (majsena)


  • Skala potatisen och koka ca 15 minuter. Ta av innan den är helt klar och åt svalna och skiva sedan.
  • Fräs morötter och purjolök i lite smör.
  • Skär fisken i bitar och lägg i en stor ugnsform och salta och peppra. Ställ in i ugnen i 200 grader i 12 min.
  • Under tiden så kokar du upp fonden, grädden och vinet. Smaka av med lite salt och peppar. Tillsätt lite redning så den tjockar till sig lite.
  • Ta ut fisken och fördela potatisen över fisken. Lägg på grönsakerna, sparrisen och räkorna. Häll över såsen. Ställ in i ugnen i 10 min tills potatisen är mjuk.
Ett alternativ är att ha i mer sås. Då kan denna härliga rätt ätas som soppa!

Servera med ett gott glas vitt vin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar