Enkel middag, men lyxig! |
1 rostbiff per person
Marinad:
4 vitlöksklyftor (skurna i tunna, tunna skivor)
1 dl olivolja
1/2 citron (rivet skal och saft)
2 tsk flingsalt
1 tsk färsk timjan (eller torkad)
1 tsk svartpeppar
Blanda ihop marinaden och rulla runt rostbiffarna i den, och låt dem sedan ligga kvar där medan du gör iordning allt annat till middagen (sallad, potatisgratäng, osv). Vänd lite då och då.
Strax innan middagen. (Kan även göras på grillen). Hetta upp en stekpanna och lägg i köttbitarna. Stek snabbt på alla sidor så köttet får en finfin stekyta. Lägg köttet, tillsammans med ca halva marinaden, i en ugnsform.
Ställ in i ugnen på 200 grader och stick i en stektermometer. Innertemperaturen ska vara 58 grader.
När köttet är klart vill det vila i ca 10 minuter innan servering.
Servera med t.ex. potatisgratäng, tirokafteri, sallad och lättkokt broccoli.
MUMS!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar