söndag 29 mars 2015

Kongolesiska Bönor á Heiddy



Bönor med lite annorlunda kryddning

1/2 kg små vita bönor
En stor knippe persilja (hackad)
1 stor lök (hackad)
2-3 vitlöksklyftor (pressade eller hackade)
4 tomater (tärnade) alt en burk krossade tomater
Ca 5 cm färsk ingefära (riven)
1 msk Paprikapulver (stark!)
2 msk Olivolja
Salt och svartpeppar

Lägg bönorna i vatten över natten. Häll av vattnet och koka i ca 1 timma i nytt vatten. Häll av vattnet.
Fräs alla ingredienser (förutom bönorna) i olja i ca 6-7 minuter.
Häll röran över bönorna i en gryta och tillsätt ev lite vatten. Låt puttra i ca 30 minuter. Rör om lite då och då. Ät med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar