Jag älskar att laga mat och min matlagning inspireras ofta av mina 30+ år i Grekland. Jag tycker om att experimentera, samtidigt som mat ska vara enkelt och bli riktigt GOTT! Förutom när jag bakar, så brukar jag använda ögonmått så ha lite överseende med måtten. :-) Jag fyller på med nya roliga saker efterhand, så kika in lite då och då. Hoppas att du hittar något du gillar och kommentera gärna om du provar något.
söndag 29 mars 2015
Kongolesiska Bönor á Heiddy
Bönor med lite annorlunda kryddning
1/2 kg små vita bönor
En stor knippe persilja (hackad)
1 stor lök (hackad)
2-3 vitlöksklyftor (pressade eller hackade)
4 tomater (tärnade) alt en burk krossade tomater
Ca 5 cm färsk ingefära (riven)
1 msk Paprikapulver (stark!)
2 msk Olivolja
Salt och svartpeppar
Lägg bönorna i vatten över natten. Häll av vattnet och koka i ca 1 timma i nytt vatten. Häll av vattnet.
Fräs alla ingredienser (förutom bönorna) i olja i ca 6-7 minuter.
Häll röran över bönorna i en gryta och tillsätt ev lite vatten. Låt puttra i ca 30 minuter. Rör om lite då och då. Ät med bröd.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar