En ny favorit! HELT UNDERBAR!!! |
När jag gör denna så dubblar jag allt och gör det in en långpanna i tefal.
Man kan aldrig göra för mycket Fudge Brownie! <3
Tryffel
150 g mörkchoklad (55%)
1,5 dl vispgrädde
Flingsalt att strö över, helst med chilismak
Brownie
150 g smör
2,75 dl socker
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl mjöl
Tryffel
Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp
grädden, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen
har smält (eller gör ett vattenbad, dvs ha mixen i en skål över en kastrull med
kokande vatten) Rör ihop till en slät och fin tryffel. Täck med plastfolie och
låt stå i rumstemperatur.
Brownie,
Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en
bakform, 20 x 20 cm, med smör.
Smält smöret och tillsätt socker, kakao, salt och
vaniljsocker och blandaVispa försiktigt ner 1 ägg i taget, eller använd en
slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in. Vänd slutligen ner mjölet
och blanda ihop till en slät smet.
Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen
i 20-22 minuter. Låt svalna.
Vänd
kakan upp och ner och bred tryffeln ovanpå, toppa med flingsalt.
Om
tryffeln är för lös för att breda räcker det med en stund i kylen för att den
ska stelna en aning. Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar
ordentligt, 40-50 minuter. Serveras rumstempererad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar