torsdag 15 maj 2014

Fudge Brownies

En ny favorit! HELT UNDERBAR!!!
När jag gör denna så dubblar jag allt och gör det in en långpanna i tefal. 
Man kan aldrig göra för mycket Fudge Brownie! <3

Tryffel
150 g mörkchoklad (55%)
1,5 dl vispgrädde
Flingsalt att strö över, helst med chilismak

Brownie
150 g smör
2,75 dl socker
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl mjöl

Tryffel
Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält (eller gör ett vattenbad, dvs ha mixen i en skål över en kastrull med kokande vatten) Rör ihop till en slät och fin tryffel. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.

Brownie,
Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör.
Smält smöret och tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blandaVispa försiktigt ner 1 ägg i taget, eller använd en slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in. Vänd slutligen ner mjölet och blanda ihop till en slät smet.
Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.
Vänd kakan upp och ner och bred tryffeln ovanpå, toppa med flingsalt.
Om tryffeln är för lös för att breda räcker det med en stund i kylen för att den ska stelna en aning. Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, 40-50 minuter. Serveras rumstempererad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar