En fantastisk currygryta som kan vara mild eller stark, men otroligt god oavsett!
|
500g kycklingfilé (tärnad)
1 stor gul lök (skivad)
3 msk olivolja
1 burk kokosmjölk
2 msk grädde
Curryblandning:
2 vitlöksklyftor
ca 5 cm färsk ingefära
1 röd chili (delad och urskrapad om du vill ha den mild, annars hel)
1 tsk paprikapulver
2 tsk gurkmeja
1/2 tsk salt
2 msk olja (raps eller oliv)
1 msk citronsaft
1 bunt färsk koriander
Blanda alla ingredienser i en mixer och kör till en slät konsistens.
2 tsk hel spiskummin
2 tsk korianderfrön
Hetta upp en torr stekpanna och rosta spiskummin & korianderfrön tills de poppar och fått lite färg och stöt sedan i en mortel. Blanda ner i smeten och kör en liten stund till.
Hetta upp några msk av curryblandningen i en stekpanna och fräs några minuter. Lägg i kycklingen och löken och fräs 2-3 minuter under omrörning.Tillsätt kokosmjölk & grädde och koka ihop 10-12 minuter och lägg i mer av currysmeten så du får den styrka du vill ha (jag använder alltihop).
CURRYPAJ:
2-3 msk Majsena
2 ägg
2 smördegsbottnar
Blanda ut några msk majsens med vatten och häll i grytan. Låt puttra så du ser att det blir rätt konsistens. Ta av från spisen och låt kallna något. Rör ner 2 hela ägg.
Lägg ett pajskal i botten av en eldfast form, häll i grytan och toppa med ytterligare en ett pajskal. Nagga kanten med en gaffel så att botten och toppen sitter ihop.
Grädda enl anvisningen på paketet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar