Jag älskar att laga mat och min matlagning inspireras ofta av mina 30+ år i Grekland. Jag tycker om att experimentera, samtidigt som mat ska vara enkelt och bli riktigt GOTT! Förutom när jag bakar, så brukar jag använda ögonmått så ha lite överseende med måtten. :-) Jag fyller på med nya roliga saker efterhand, så kika in lite då och då. Hoppas att du hittar något du gillar och kommentera gärna om du provar något.
måndag 25 november 2013
Spaghetti med Tonfisk & Persilja
500 g spaghetti
1 msk olivolja
30 g smör
Sås
1 burk tonfisk (avrunnen)
1 burk (50 g) ansjovis
ca 0,5-1 dl olivolja
1 knippe persilja
1-1,5 dl yoghurt
10-15 svarta Kalamataoliver (kärnade)
Koka spaghettin enl anvisning i saltat vatten med olivolja och häll över i ett durkslag. Smält smöret i kastrullen och när det nästan bränns vid, häll tillbaka spaghettin. Håll varm.
Lägg alla sås ingredienser förutom yoghurten i en mixer/matberedare och hacka till en slät sås. Tillsätt yoghurten och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Häll såsen över den varma pastan och blanda.
Garnera ev med några fler oliver & riven parmesan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar