måndag 25 november 2013

Spaghetti med Tonfisk & Persilja



500 g spaghetti
1 msk olivolja
30 g smör

Sås
1 burk tonfisk (avrunnen)
1 burk (50 g) ansjovis
ca 0,5-1 dl olivolja
1 knippe persilja
1-1,5 dl yoghurt
10-15 svarta Kalamataoliver (kärnade)

Koka spaghettin enl anvisning i saltat vatten med olivolja och häll över i ett durkslag. Smält smöret i kastrullen och när det nästan bränns vid, häll tillbaka spaghettin. Håll varm.

Lägg alla sås ingredienser förutom yoghurten i en mixer/matberedare och hacka till en slät sås. Tillsätt yoghurten och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Häll såsen över den varma pastan och blanda.

Garnera ev med några fler oliver & riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar