Man kan göra Youvarlakia som en soppa med köttbullar i,
men vi föredrar en tjockare konsistens på såsen och rikligt med sås! Gudagott!!!
Köttbullarna500 g köttfärs (gärna blandfärs)
1 dl långkornigt ris
1 lök (finhackad)
1 vitlöksklyfta (pressad)
2 msk persilja (hackad)
1 msk mynta (hackad - färsk eller torkad)
Salt & peppar
1 ägg
1 dl mjöl
1 l kycklinguljong
Såsen
2 ägg
2 citroner (pressade)
2 msk majsena
Köttbullarna
Blanda alla ingredienser i en stor skål förutom mjöl och buljong.
Lägg mjölet i en skål och mjöla händerna. Rulla köttbullarna och skaka av överflödig mjöl. Köttbullarna ska vara ungefär lika stora som valnötter.
Såsen
Vispa upp äggen ordentligt i en kastrull (ej på spisen). Vispa i juicen från 1 citron (mer vid behov men det är svårt att veta hur stora/saftiga citronerna är). Sila i en dl i taget av den varma buljongen under ständig vispning för att värma äggen, men det får inte gå för fort för då blir det ägröra! Blanda majsena med lite vatten och häll i. Värm tills det tjocknar, men det får absolut inte koka upp! Lägg i köttbullarna.
Servera med feta och grekiskt bröd, ellet typ Ciabatta.
Har gjort det här receptet några gånger nu och ville bara tacka och säga att det har blivi ettt av våra favoritrecept! :D
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera