En av mina absoluta favoriter när jag är i Grekland!
Jag kan bara inte motstå att beställa in denna rätt!
Det finns 2 sätt att göra detta på: den grekiska och den svenska (fusken)...
På grekiskt sätt
salt, peppar & lagerblad
1-2 röda lökar (hackade)
1 vitlöksklyfta (pressad)
Olivolja
Olivolja
1/2 citron
Tvätta favan och låt koka 30-40 min i vatten med salt, peppar, lagerblad & vitlök. När det kokat klart mixa i en blender lite snabbt och lägg upp på en tallrik tillsammans med finhackad lök, olivolja och pressad citron. Servera kallt!
På det svenska sättet
500 g färdig vegetarisk ärtsoppa
3/4 dl olivolja
2–3 vitlöksklyftor (pressade)
Salt och peppar
Kör i mixer eller med mixerstav
Till servering:
Lite mer olivolja
1/2 citron (pressad)1 rödlök (hackad)
3/4 dl olivolja
2–3 vitlöksklyftor (pressade)
Salt och peppar
Kör i mixer eller med mixerstav
Till servering:
Lite mer olivolja
1/2 citron (pressad)1 rödlök (hackad)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar